Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Üzüntü ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ
Oku-1 
Üzüntü ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ

Ebû Sa’îd el-Hudrî (r.a.) anlatıyor: Resû-lullâh (s.a.v.) bir gün mescide girdi. Orada Ensar’dan Ebû Ümâme (r.a.) isimli zâtla karşılaştı. Ona: “Ey Ebû Ûmâme, niçin seni namaz vakti dışında mescidde oturmuş görüyorum?” diye sordu.

“Peşimi bırakmayan bir sıkıntı ve borçlar sebebiyle ey Allâh’ın Resûlü” diye cevap verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.v.): “Sana bazı kelimeler öğreteyim mi? Bunları okursan, Allâh senden sıkıntıyı giderirve borcunu öder.”

“Evet ey Allâh’ın Resûlû, öğret” dedim.

“Öyleyse akşama çıktın mı sabaha erdin mi şu duâyı oku” dedi:

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أعَُوذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَ أعَُوذُبِكَ مِنَ العْجَْزِ وَالكْسََلِ وَ أعَوُذ بكَِ مِنَ الجُْبنِْ وَالبْخُْلِ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

Allâhümme innî e‘ûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni ve e‘ûzü bike mine’l ‘aczi ve’l-keseli ve e‘ûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli ve e‘ûzü bike min ğalebeti’d-deyni ve kahri’r ricâli.

Türkçe Anlamı:

Allâh’ım! Üzüntüden ve kederden sana sığınırım. Aczden ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından Sana sığınırım.

Ebû Ümâme (r.a.) der ki; Ben bu duâyı yaptım Allâh (c.c.) benden gamımı giderdi, borcumu ödedi.

(Ebû Dâvud, Salât 367)

Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle dua etmişlerdir:

Okunuşu: “Allâhümme innî eûzü bike mine’l-aczi ve’l-keseli ve’l-cübni ve’l-heremi ve’l-buhli ve eûzü bike min azâbi’l-kabri. Ve eûzü bike min fitnetil mehya vel'memeti"

Anlamı: “Allahım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve cimrilikten sana sığınırım. Kabir azâbından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım.”

(Müslim, Zikir 50)

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Bu Konudaki Yorumlar
Üzüntü ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ - Yazar: RasitTunca - 03-24-2025, 06:36 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Rızık Bolluğu İçin Okunacak Duâ RasitTunca 0 69 03-24-2025, 06:37 PM
Son Yorum: RasitTunca
Oku-1 Sıkıntı ve Darlıkta Okunacak Duâ RasitTunca 0 54 03-24-2025, 06:35 PM
Oku-1 Hâfızanın Güçlenmesi İçin Kılınacak Namaz ve Okunacak Dua RasitTunca 0 166 03-24-2025, 06:33 PM
Oku-1 Nisan Yağmur Suyuna Okunacak Duâ RasitTunca 0 187 03-24-2025, 06:32 PM
Dini-1 Yatarken ve Kalkınca Okunacak Dualar RasitTunca 0 97 02-22-2025, 03:54 PM
  Berat Gecesi Okunacak Dua - Berat Kandili Duasının Arapçası Türkçe Okunuşu Anlamı RasitTunca 0 115 02-13-2025, 07:20 AM
Dini-1 RUKYE - SİHİR VE BÜYÜYE KARŞI OKUNACAK AYETLER VE DUALAR RasitTunca 1 834 08-26-2024, 06:45 AM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi