06-09-2020, 06:30 PM
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.
Yapılışı:
** Tereyağını tencereye koyun.
** Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun.
** Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir
miktar pişmesini sağlayın.
** Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile
pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını
sağlayın.
** Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin.
** Piştikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca