Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İki Yıldır Eşimden Ayrıyım, Resmi Olarak Boşanmadım Nikahım Düşmüş Müdür?
Oku-1 
İki Yıldır Eşimden Ayrıyım, Resmi Olarak Boşanmadım Nikahım Düşmüş Müdür?

"Evlilik ve boşanma meseleleri son derece ciddi konulardır. "İki senedir ayrıyız, o öyle dedi, bu böyle dedi, biz hâlâ evli miyiz, değil miyiz?" türünden tereddütlerle bu işler yürütülemez. Evlilik nasıl ciddi bir kararsa, boşanmak da aynı derecede ciddiyet gerektirir. Şüphe, belirsizlik ve kararsızlık bu konularda yer bulmamalıdır.

Nasıl ki evlenirken “Acaba evlendim mi, nişanlı mıyım, evli miyim?” demiyorsak, boşanırken de “Acaba ayrıldık mı, hâlâ evli miyiz?” gibi sorulara yer olmamalı. Ayrılık da net bir irade gerektirir. Allah, kadını ve erkeği farklı rollerle yaratmış, herkesin görevini hakkıyla yapmasını istemiştir. Hakkına razı olup, hakkı olmayanın peşinde koşmamak gerekirir."

İslam ve İhsan

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 KUR’ÂN-I KERÎM’İ LATİN HARFLERİYLE OKUMAK DOĞRU MUDUR VE BU ŞEKİLDE HATİM OLUR MU? RasitTunca 1 167 02-26-2025, 09:56 AM
Son Yorum: RasitTunca
Dini-1 Ezan okunurken ve Cuma vaktinde alışveriş yapmak mekruh mudur? RasitTunca 0 208 09-21-2024, 01:13 AM
Dini-1 Ramazan'da hastalık sebebiyle hiç oruç tutamayan kişi fidye olarak kaç lira vermeli? RasitTunca 0 6,659 08-09-2020, 06:24 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi