![]() |
Patates Püre - Baskı Önizleme +- Hamdullah Board (https://hamdullah.org) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Patates Püre (/showthread.php?tid=9785) |
Patates Püre - RasitTunca - 06-09-2020 Malzeme
750 gr patates 50 gr tereyağı 1/2 ile 1 bardak arası süt Tuz Çok yaygın şekilde et ve tavuk yemeklerinde kullanılan bir garnidir. Yapılışı Patatesleri soyarak 6 veya 8 parçaya bölüp, nişastasının gitmesi için sudan geçirin. İçine 1 tatlı kaşığı bolca suda, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyu süzerek atıp, haşlanmış ve yumuşamış patatesleri genişçe bir kap içine alarak çatalla veya özel ezme aleti ile ezin. Bu arada içine yeterince süt ilave edin. (Patatesin cinsine göre kabul edeceği süt miktarı değişebilir)Patatesler ılık olduğu için ezerken içine tereyağını da koyarak beraberce ezin. (Patates püresi kaşıkta muntazam şekilde durmalı kenarlardan akacak kadar yumuşak olmamalıdır. Kıvamı konacak süt ve tereyağı ile ayarlanır. Patatesleri ezmek için hiç bir zaman robot veya blender kullanmayın. Püre bütün özelliğini kaybederek macunsu bir hal alabilir. Izgara veya salçalı et, tavuk yanına garnitür olarak verilebilir.) Pürenin diğer bir şekli. Bir ora boy soğanı yemeklik doğrayarak, margarinde kavurun. Kavurmaya soğanlar yanıp hafif kahverengi olana kadar devam edin. Yarı yanık soğanı püreye katarak, farklı bir lezzet elde edin. Afiyet Olsun.! |