Almanca Meslekler Konu Anlatımı - Baskı Önizleme +- Hamdullah Board (https://hamdullah.org) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Eğitim Öğretim Bilgileri (https://hamdullah.org/forumdisplay.php?fid=235) +---- Konu Başlığı: Almanca Meslekler Konu Anlatımı (/showthread.php?tid=18954) |
Almanca Meslekler Konu Anlatımı - RasitTunca - 11-26-2022 Almanca Meslekler Konu Anlatımı Almanca meslekler gruplarının isimlendirilmesi ile Almanca konu anlatımına devam ediyoruz. Bay ve bayan tanımlarıyla beraber Almanca meslekleri bu konumuzda artikelleriyle beraber öğrenebileceksiniz. Almanca meslekler ve meslek grupları isimlendirilirken vasfına, yeteneğine ve kişinin zanaatına göre tanımlama yapılır. Almanca dilinde artikel kullanımı, almanca mesleklerin isimlerinde de kullanılmaktadır. Almanca meslek, Beruf demektir. Bu ismin tekil hali der artikelini alır. Çoğul hali die Berufe olarak tanımlanır. Maskulin (erkeksi, eril) denilen isimler der artikel tanımlaması alırken, Feminin (dişil, kadınsı) isimlendirmeler die tanımlaması alır. Almanca Mesleklerin Türkçe karşılıklarını alt kısımda sizler için hazırlamış olduğumuz bu konuyu inceleyebilirsiniz. Bir çok farklı alandaki meslek dallarının Almanca yazılışı ve okunuşlarına konunun devamından ulaşabilirsiniz. Almanca Meslekler konumuza, tanınmış ve beğenilen meslekleri sizler için liste halinde hazırladık. Şimdi mesleklerin Almanca Türkçe tarifini inceleyerek yazımıza başlayalım. Almanca meslekler konumuzda, popüler meslekleri tablo halinde ve mesleklerin Almanca Türkçe tanımını inceleyerek devam edelim. Almanca meslekler tanıtımı ve Türkçe anlamları; Bay Bayan Meslek tanımı der Kellner die Kellnerin garson der Koch die Köchin aşçı der Barbier / der Friseur die Friseurin (erkek berber/kuaför, ülkemizde olduğu gibi Almanya’da da berber ve kuaför olarak iki türlü isimlendirilmesi mevcuttur.) der Maurer die Maurerin duvarcı ustası der Schneider die Schneiderin terzi der Maler die Malerin boyacı der Schreiner die Schreinerin marangoz, doğramacı der Bürokaufmann die Bürokauffrau büro elemanı der Elektriker die Elektrikerin elektrikçi der Arzt die Ärztin doktor, hekim, tabip der Krankenpfleger die Krankenschwester hasta bakıcı, hemşire der Beamter die Beamtin memur der Lehrer die Lehrerin öğretmen der Anwalt die Anwältin avukat der Mechaniker die Mechanikerin teknisyen der Architektur die Architektin mimar der Fahrer die Fahrerin şoför, sürücü der Kaufmann die Kauffrau tüccar, satıcı der Verkäufer die Verkäuferin satıcı der Elektroniker die Elektronikerin Elektronik mühendisi der Bauzeichner die Bauzeichnerin teknik ressam der Augenoptiker die Augenoptikerin gözlükçü der Chemikant die Chemikantin kimyager der Polizist die Polizistin polis der Fachinformatiker die Fachinformatikerin bilgisayar teknoloji uzmanı der Arzthelfer die Arzthelferin tıp, muayene asistanı der Professor die Professorin profesör der Pilot die Pilotin pilot der Assistent die Assistentin yardımcı, asistan der Schauspieler die Schauspielerin oyuncu, aktör, aktris der Apotheker die Apothekerin eczacı der Bauer die Bäuerin çiftçi der Dolmetscher die Dolmetscherin tercüman der Feuerwehrmann Feuerwehrfrau itfaiyeci der Journalist der Journalist gazeteci der Ingenieur die Ingenieurin mühendis der Richter die Richterin hakim der Soldat die Soldatin asker Almanca Meslekler – die berufe auf deutsch. der Beruf: Meslek die Berufe: Meslekler der Kellner – die Kellnerin – Garson der Koch – die Köchin – Aşçı der Barbier / der Friseur – die Friseurin – Erkek berber/kuaför der Maurer – die Maurerin – Duvarcı Ustası der Schneider – die Schneiderin – Terzi der Maler – die Malerin – Boyacı der Schreiner – die Schreinerin – Marangoz / Doğramacı der Bürokaufmann – die Bürokauffrau – Büro Elemanı der Elektriker – die Elektrikerin – elektrikçi der Arzt – die Ärztin – Doktor, Hekim, Tabip der Krankenpfleger – die Krankenschwester – Hasta Bakıcı / Hemşire anlamını taşıyor der Beamter – die Beamtin – Memur der Lehrer – die Lehrerin – Öğretmen der Anwalt – die Anwältin – Avukat der Mechaniker – die Mechanikerin – Teknisyen der Architektur – die Architektin – Mimar der Fahrer – die Fahrerin – Şoför / Sürücü der Kaufmann – die Kauffrau – Tüccar / Satıcı der Elektroniker – die Elektronikerin – Elektronik Mühendisi der Bauzeichner – die Bauzeichnerin – Teknik Ressam der Augenoptiker – die Augenoptikerin – Gözlükçü der Chemikant – die Chemikantin – Kimyager der Polizist – die Polizistin – Polis der Fachinformatiker – die Fachinformatikerin – Bilgisayar Teknoloji Uzmanı der Arzthelfer – die Arzthelferin – Tıp / Muayene Asistanı der Arzthelfer – die Arzthelferintıp – Muayene Asistanı der Professor- die Professorin – Profesör der Pilot – die Pilotin – Pilot der Assistent – die Assistentin – Yardımcı / Asistan der Schauspieler – die Schauspielerin – Oyuncu / Aktör / Aktris der Apotheker – die Apothekerin – Eczacı der Bauer – die Bäuerin – Çiftçi der Dolmetscher – die Dolmetscherin – Tercüman der Feuerwehrmann – die Feuerwehrfrau – itfaiyeci der Journalist – die Journalist – Gazeteci der Ingenieur – die Ingenieurin – Mühendis der Soldat – die Soldatin – Asker der Richter – die Richterin – Hakim der Rentner – der Rentnerin- Emekli Almanca Meslekler Örnek Cümleler Als Was arbeitest du ? – Ne olarak çalışıyorsun ? Als Was arbeiten Sie ? – Ne olarak çalışıyorsunuz ? Was ist dein Beruf ? – Mesleğin Nedir? Was ist Ihr Beruf ? – Mesleğiniz Nedir? Ich bin Architektur – Mimarım Ich arbeite als Architektur – Mimar olarak çalışıyorum Ich bin Augenoptiker – Gözlükçüyüm Ich arbeite als Architektur – Gözlükçü olarak çalışıyorum Ich bin Journalist – Gazeteciyim Ich arbeite als Architektur – Gazeteci olarak çalışıyorum Ich bin Maler – Boyacıyım Ich arbeite als Maler – Boyacı olarak çalışıyorum Ich bin Pilot – Pilotum Ich arbeite als Pilot – Pilot olarak çalışıyorum Ich möchte Lehrer werden. Öğretmen olmak istiyorum. Ich bin Ärztin. Ben doktorum |